maanantai 1. helmikuuta 2016 | 4.38

Tammikuu

Sen huomaa aina täältä blogin puolelta, kun on kielikurssia näköjään. Blogi hiljenee, koska koulun ja töiden jälkeen ei yksinkertaisesti huvita istua tietokoneen ääreen ja kirjoittaa päivistä, joissa ei ollut muuta sisältöä kuin juuri se koulu ja työt. Lisäksi tammikuussa tapahtui muutenkin paljon kaikkea. Kävin Warendorf -nimisessä kylässä hostperheen kanssa ja vietettiin siellä lähes kokonainen viikko. Kylä on tunnettu siitä, että siellä on paljon hevosia, eikä jäänyt kyllä huomaamatta! Se oli kanssa mun ensimmäinen pidempi reissu Berliinin ulkopuolelle, oli kai jo aikakin näin 1,5 vuoden jälkeen. Rehellisesti sanottuna olisin melkein kuitenkin viettänyt sen ajan täällä Berliinissä - sää Warendorfissa oli sateinen, eikä suunnitelmien mukaisesti päästykään ratsastamaan. Poneja pääsi kuitenkin hoitamaan, ja pelkästään se sai mut naurettavan hyvälle tuulelle sateesta, tuulesta ja mudasta huolimatta. Muu aika lomasta menikin sitten lukiessa ja lasten kanssa leikkiessä. 




Tammikuun aikana Berliinin sää ehti olla sekä jäätävän kylmä ja luminen että aurinkoinen. Vaikka lunta kaipasinkin ja pääsin tekemään lumiukon ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, niin kyllä se aurinko vaan sopii mulle enemmän. Olo on paljon positiivisempi ja tyytyväisempi, kun ulkona on lämmin ja aurinko paistaa. Etelä-Afrikkaan lähtö on luvassa ensiviikolla, mutta en ole vieläkään oikein sisäistänyt sitä. Ehkä sitten viimeistään, kun istutaan lentokoneessa matkalla toiselle mantereelle, apua. 

Tammikuu oli myös yliopistojuttujen takia aika kiireinen. Olen selvitellyt, mitä papereita tarvitsee, kun hakee yliopistoon, milloin on kielikoe ja milloin hakupäivät. Vähän jännittää, että ehtiikö kaikki paperit ajoissa ja riittäkö edes rahat. Jo pelkästään yliopistoon haku on kallista, kun on aupairin budjetti. Kesän suunnitelmiakin varten pitäisi säästää, ja yritän ehtiä kirjoittamaan kesän (matka)suunnitelmista joko ennen Afrikan lomaa tai sitten viimeistään sen jälkeen. Olen nimittäin aika innoissani jo nyt!  


2 kommenttia:

  1. Löysin vasta sun blogis, joten alotan kohta lukee. Kuitenki haluun sanoo, et ihana, ku sul on unelmana opiskella Berliinissä. Lähden toivottavasti pian uudestaan Saksaan au pairiks ja myös haaveilisin Saksaan pidemmäks aikaa jäämistä... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihana että löysit mun blogin! :) Onnea aupairperheen löytämisessä, jos sitä et oo vielä tehnyt!

      Poista

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä