torstai 12. toukokuuta 2016 | 0.29

Müggelsee



Tämän viikon maanantaina menin yhteen mun suosikkipaikoista koko Berliinissä - Müggelseelle, eli Berliinin isoimman järven uimarannalle. Ajattelin ehkä hieman naiivisti, että koska ulkona oli jo +25 astetta lämmintä, voisi veteen jo mennä kunnolla uimaankin. Aurinko paistoi ihanasti kasvoille, järvivesi kilmalteli edessä ja hiekka kutitteli varpaissa. Voisin kuitenkin lähes vannoa, että vesi oli kylmempää kuin Etelä-Afrikassa, jossa se merivesi oli välillä ihan jäätävää. Koska Müggelsee ei kuitenkaan ole ihan kulman takana, vaan matkaa on lähemmäs tunti, niin pakotin itseni sinne veteen ja koska mun poikaystävä ei halunnut jäädä yhtään huonommaksi, niin se tuli sitten perässä. Yksi Berliinin huonoja puolia on, että joka paikkaan on ihan hirvittävä matka! Toisaalta, tälle rannalle se on ehkä eduksi, koska se harvoin on ollut täynnä mun siellä käydessä - kuten ei ollut nytkään!

Berliiniähän ei ympäröi meri mistään suunnasta, eikä siellä sijaitsevassa Spree-joessakaan voi uida. Viime vuonna tuli esimerkiksi nähtyä kuolleena kelluvia kaloja joessa, joka varmaan jo kertoo jonkin verran esimerkiksi veden saastuneisuudesta... Täällä on kuitenkin yllättävän monia uimarantoja, joita tänä kesänä pitää käydä kokeilemassa! Itelle tuttu on vaan tuo Müggelsee ja sitten vähän pienempi Weißensee. Oon kuullut paljon juttuja myös Wannsee:sta, joka on tosi suosittu ja iso uimaranta, mutta suosionsa takia sitten myös aina täynnä ihmisiä. 

Odotan jo ihan innolla sitä, kun Berliinissä tulee lämpimämmät säät. Viime vuonna olin sen lämpimimmän ajan Suomessa, kun lämpötila lähenteli +40 astetta, mutta jo kesäkuu oli ihan järjettömän lämmin. Tavallaan toivon ja odotan kauhuissani, tuleeko tästä kesästä samanlainen. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä