maanantai 1. elokuuta 2016 | 11.43

Ensimmäinen päivä Venetsiassa




Ennen Venetsiaan menoa mulla oli paikasta tietynlainen kuva mielessä: paljon turisteja, mutta kuitenkin kaunis, veden ympäröimä kaupunki. Koska osasin varautua valtaviin turistimassoihin etukäteen, en pettynyt ja jopa vähän yllätyinkin siitä, kuinka kaunis Venetsia varsinkin illalla oli. Rakastan yli kaiken niitä pieniä katuja, joista todella iso osa päättyy umpikujiin. Tykästyin tosi paljon kaupungin arkkitehtuuriin ja pienet parvekkeet viherkasveilla toi ihania yksityiskohtia siihen betoniviidakkoon, mikä Venetsia on. Luulen kuitenkin, että pidemmän päälle ne ahtaat, pienet kadut vailla vihreyttä ei olisi mua varten.

Olin mun poikaystävän kanssa vähän etukäteen suunnitellut, että ostettaisiin museopassi ja käytäsiin Venetsian eri museoissa, mutta kuten moni muukin suunnitelma, niin tämäkään ei sitten käynyt toteen. Haluan tehdä meidän roadtripin suunnittelusta (tai suunnittelemattomuudesta) vielä erikseen postauksen, mutta lyhyesti sanon, että Venetsiassa ainut asia, mikä meni suunnitelmien mukaan oli se, että käytiin ravintolassa, minne halusin jo alusta lähtien.



Ensimmäinen päivä menikin lähinnä siinä, kun käveltiin vain katuja pitkin vailla päämäärää. Ei oikein kukaan tiedetty, missä oli mitäkin nähtävää ja lopulta harhailtiin jossain ihan syrjäkujilla kaikkien ravintoloiden ja muiden liikkeiden ollessa kiinni. Päädyttiin johonkin pieneen kebab-paikkaan, kun nälkä ja väsymys iski, mutta onneksi käytiin sitten illemmalla vielä paremmin syömässä! Alussa oltiin kaikki nelisteen, mutta koska mun kaksi kaveria on vegaaneja, niin he halusivat etsiä itselleen vegaaniravintolan, jolloin me mentiin syömään maailman parhainta pizzaa.

Illemmalla, kun aurinko laski, päädyttiin vielä johonkin katufestivaaleille ja tunnelma oli niin ihana! Pahin turistirysä oli ohi, mutta vaikka kuinka olisin halunnut jäädä pidemmäksi aikaa, niin oli pakko lähteä väsymyksen jo iskiessä. Venetsiasta meillä meni lautalla noin 20 minuuttia takaisin meidän omalle alueelle ja siitä satamasta piti vielä kävellä ihan liian pitkä matka takaisin leirintä-alueelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä