tiistai 24. marraskuuta 2015 | 8.11

Onko pakko puhua saksaa?

Miltä tuntuu nukahtaa vieraiden seinien sisällä, sanoa tuntematonta taloa kodiksi? Miltä tuntuu, kun istuu aamuisin keittiönpöydän ääreen syömään ihmisten kanssa, jotka on tuntenut alle vuoden? Miltä tuntuu olla täysin vieraan kielen ympäröimänä, kuulla suomea korkeintaan muutaman kerran viikossa? 

Koska sitä on olla au pair. 

Mun perheeni puhuu mun kanssa vain ja ainoastaan saksaa. Kielikurssilla puhun vain ja ainoastaan saksaa. Piercen kanssa yritän puhua englantia, mutta mitä paremmaksi mun saksani tulee, sitä kummallisemmalta tuntuu puhua englantia (ja sitä enemmän Pierce painostaa mua saksan puhumiseen). Puhun englantia, saksaa ja suomea kavereiden kanssa aika tasaisesti. Piercen perheen kanssa saksaa. Saksaa saksaa saksaa, niin että se tulee jo korvista ulos. Kaduilla kävellessäkin kuulee vaan saksaa. 

Aina, kun Pierce yrittää puhua saksaa, ärsyynnyn. Eikö se voisi puhua englantia? Onko mun pakko puhua aina vaan saksaa? Voisko se vaan opetella puhumaan suomea? En juuri huomannut negatiivista suhtautumistani koko asiaan ennen viime viikonloppua. Käytiin nimittäin suomalaisilla joulumarkkinoilla ja oi, suomalaisia joka puolella. Suomalaisia karjalanpiirakoita, suomalaista karkkia, suomalaista designia ja ennen kaikkea - suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria.  


En tajunnut kaipaavani suomen kieltä, koska kirjoitan paljon suomeksi, luen paljon suomeksi ja tapaan suomalaisia aupaireja aina silloin tällöin. Edellinen aupair-perhe puhui suomea, joten tällaisia tuntemuksia ei aiemmin ollut. Ehkä tää mun motivaationpuute saksan opiskelun ja käytön suhteen katoaisi tässä nyt kuitenkin pikku hiljaa. Tällä viikolla loppuu saksan kurssi ja seuraava alkaa tammikuussa. Joulukuun puolessa välissä on viikon loma aupairhommista ja sitten tulee vielä viikon loma Suomessakin. Ja nyt alkaa tulla joulufiiliskin, kun Berliinissä satoi lunta (vaikka sulikin heti pois)! 

Sain muuten vihdoin myös uuden ekstranäppäimistön läppärille, kun noi tämän läppärin omat näppäimet on rikki. Tämä myös toivottavasti tarkoittaa tiheämpää postaustahtia, kun ei enää tarvitse kirjoittaa kännykällä. Seuraavaksi kirjoittelen kai sitten joulumarkkinoista - ne kun alkoi täällä Berliinissä eilen. 

2 kommenttia:

  1. Oisko sulla sähköpostia, jonka osotetta saisi kysellä? Mulla ois siellä puolella sulle kysyttävää! :-)

    http://low-leveladult.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä